Вълнуващ  заряд към кулинарните ни преживявания добавя пикантната храна. От

...
Вълнуващ  заряд към кулинарните ни преживявания добавя пикантната храна. От
Коментари Харесай

Учени: Ето защо пикантната храна е полезна

Вълнуващ  заряд към кулинарните ни прекарвания прибавя пикантната храна. От огнени чушки до ароматни подправки - очарованието на пикантната кухня надвишава единствено чувството за топлота. Ето няколко аргументи, заради които пикантната храна е толкоз примамлива и заради които доста хора я считат за добра.

На първо място, потреблението на пикантна храна може да подтиква сетивата ни и да разпали прилив на усет. Подправки като люти чушки, пикантен червен пипер и червен пипер съдържат капсаицин - съединяване, което обуславя тяхната топлота. Когато капсаицинът влезе в контакт с вкусовите ни рецептори, той провокира реакция, която освобождава ендорфини в мозъка ни, което води до прелестно чувство. Това освобождение на ендорфини може да сътвори чувство за еуфория, което прави пикантната храна прелестно и запаметяващо се прекарване. Тези 4 болести са повода за любовта към пикантна храна Второ, пикантната храна може да усъвършенства апетита и да подкрепи храносмилането. Установено е, че капсаицинът има редица изгоди за здравето, в това число стимулиране на метаболизма и увеличение на производството на слюнка и стомашни сокове. Тези резултати могат да спомогнат за възстановяване на храносмилането, понижаване на подуването на корема и облекчение на стомашно-чревни проблеми. Освен това топлината от подправките може да ни помогне да се усещаме задоволени с по-малки порции, което евентуално може да подкрепи контрола на тежестта.
-->
 Освен това пикантната храна може да има позитивно влияние върху цялостното ни здраве. Капсаицинът се свързва с евентуални противовъзпалителни свойства, които могат да оказват помощ за облекчение на признаците на болести като артрит и да насърчат сърдечносъдовото здраве. Освен това високото наличие на антиоксиданти в доста пикантни съставки, като куркума и джинджифил, може да способства за подсилване на имунната система и възстановяване на общото богатство.

Може ли яденето на пикантна храна да излекува настинката? Освен това потреблението на пикантни храни може да бъде премеждие за вкусовите ни рецептори. Разнообразният набор от усети и равнища на топлота, открити в другите подправки и чушки, разрешава безкрайни кулинарни проучвания. Опитването на нови ястия и експериментирането с разнообразни комбинации от подправки може да обезпечи възприятие на неспокойствие и откривателство, като добави детайл на изненада и наслаждение към нашите кулинарни прекарвания.

И най-после, пикантната храна постоянно е надълбоко вкоренена в културните обичаи и прибавя благосъстояние към кулинарното завещание. Много страни и райони имат свои присъщи пикантни ястия, които отразяват неповторимите им усети, история и локални съставки. Изследването на тези кухни може да бъде врата към разбирането и оценяването на другите култури, да насърчи връзките и да разпространява разнообразието. В умозаключение, известността на пикантните ястия се дължи на способността им да разпалват сетивата ни, да укрепват усетите, да подкрепят храносмилането и евентуално да обезпечават изгоди за здравето. Разнообразната гама от усети и културното й значение я вършат вълнуващо и обогатяващо допълнение към нашите кулинарни прекарвания. Така че, приемете топлината и се насладете на пикантните изкушения, които светът на кухнята предлага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР